Meest droog

De komende dagen verlopen droog maar overwegend bewolkt. Morgen is dit nog niet het geval. Een overheersend hogedrukgebied ten westen van het land zorgt voor aanvoer van vrij droge lucht vanuit het noordoosten. Vanaf zondag daarentegen komt er een westelijke stroming op gang met vochtige lucht vanaf zee, wat vooral resulteert in meer bewolking.

Vanavond neemt de wind verder af, om vanacht uit te komen op ‘meest matig’, vanuit de noordhoek. Er zijn opklaringen, maar de lucht is niet meer zo koud als de afgelopen dagen, waardoor het niet verder afkoelt dan tot 5 graden tegen de oostgrens en 12, 13 graden langs de kust.

Morgen staat er een matige, in het Waddengebied soms vrij krachtige wind met afwisselend zon en wolken. In het oosten van Noord-Brabant en in Limburg kan in de middag lokaal een bui vallen, maar op de meeste plekken is het de hele dag droog. In de kustprovincies is er wat meer bewolking aanwezig. De temperatuur stijgt daar tot 13 of 14 graden, net als in de rest van het land. In de buurt van de Duitse grens is het iets koeler met 12 graden.

Zondag en maandag overheerst de bewolking met op maandag lokaal buien in het noorden.

Dinsdag is het droog met meer zon. Woensdag heeft de bewolking weer de overhand met af en toe lichte regen, maar met 15 graden is het dan wel wat warmer.