Landschapschilders 19de eeuw

Landschapschilders 19de eeuw Heino Toen Dirk Hannema, stichter van Museum de Fundatie, op – naar eigen zeggen – 14-jarige leeftijd in een rommelzaakje een heuse Jongkind vond, was hij opgetogen. Dit riviergezichtje was zijn eerste aankoop en in de loop van de jaren voegde hij er Nederlandse en Franse werken aan toe. Zo ontstond een mooie collectie werken van Franse en Hollandse landschapschilders uit het tweede en derde kwart van de 19de eeuw. In kasteel het Nijenhuis wordt de privé verzameling van zo’n zestig werken voor het eerst getoond. T/m 24 jan. Open t/m okt: di-zo en nov t/m febr: do-zo 11-17u.

Heino

Toen Dirk Hannema, stichter van Museum de Fundatie, op – naar eigen zeggen – 14-jarige leeftijd in een rommelzaakje een heuse Jongkind vond, was hij opgetogen. Dit riviergezichtje was zijn eerste aankoop en in de loop van de jaren voegde hij er Nederlandse en Franse werken aan toe. Zo ontstond een mooie collectie werken van Franse en Hollandse landschapschilders uit het tweede en derde kwart van de 19de eeuw. In kasteel het Nijenhuis wordt de privé verzameling van zo’n zestig werken voor het eerst getoond.

T/m 24 jan. Open t/m okt: di-zo en nov t/m febr: do-zo 11-17u.