Italië ontkent deal Talibaan

De Italiaanse regering ontkent beschuldigingen van de Britse krant The Times dat Italië de Talibaan betaald zou hebben om Italiaanse militairen in Surobi, een gebied ten oosten van Kabul, niet aan te vallen. Dit laatste berichtte de Britse krant op basis van anonieme verklaringen van hooggeplaatste NAVO-officieren. Het zou om tienduizenden dollars gaan. Volgens het bericht in The Times zou Italië bovendien hebben nagelaten Frankrijk te informeren over de betalingen. Hierdoor zou het Franse leger in de zomer van 2008, toen het de Italianen afloste, ten onrechte hebben gedacht dat Surobi rustig was. Een maand later sneuvelden tien Franse militairen bij een hinderlaag in Surobi. De Italiaanse minister van Defensie zegt The Times voor de rechter te willen dagen. (AP)