Israël en de feiten

Volgens oud-defensieattaché in het Midden-Oosten J.C. Mühren is Nederland gedurende de eerste decennia van Israëls bestaan eenzijdig en dus verkeerd geïnformeerd over de toestand in het Midden-Oosten (NRC Handelsblad, 12 oktober). Volgens hem geeft Van Agt in diens boek eindelijk de feiten.

Als voorbeeld noemt Mühren de Zesdaagse Oorlog (1967). De provocaties van Israël vóór het uitbreken van deze oorlog vond hij in de kranten niet terug. Die brachten slechts traditionele leugens over de Syrische agressie. Ook Van Agt beweert dat Israël de Zesdaagse Oorlog begonnen is. Van Agt en Mühren vermelden niet dat de Arabische staten Israël de totale vernietiging hadden aangezegd, dat ze zich gereed maakten voor de aanval en dat de Israëlische zeehaven Eilat werd geblokkeerd. Dat Israël Jordanië had gewaarschuwd zich buiten de oorlog te houden, maar dat het niettemin de aanval opende.