Ik vond de winnende column niet helder

Vol verwachting lees ik drie prijswinnende columns in nrc.next (15 oktober, opiniepagina). Wat is de visie van deze moedige inzenders over de toepassing van ivf voor het verhogen van de vruchtbaarheidsleeftijd? De stukken hebben een originele insteek. Meen ik eerst in het stuk van Roos Menkhorst te lezen dat moeders wellicht geen boeken of krant meer lezen, naar de film of ”interessante landen” gaan, laat staan naar het theater, bemerk ik later hoe ze de vraag oproept wat jong en oud is. Of beter: te oud.

Dat een columnist vragen oproept, is goed. Maar op de opiniepagina`s verwacht ik wel een heldere opinie. Ouderen hebben een groter risico op een fragiele gezondheid, wat kan dat voor gevolgen hebben voor de zorg voor het kind? Betekent het krijgen van kinderen soms dat je persoonlijke ontwikkeling stopt? En moeten we geld in deze toepassing van ivf steken? In de vragen van de nummers twee en drie (Emma Mulder en Dirk Houtman) lees ik antwoorden. Hun antwoorden. Van mij had een van hen mogen winnen.

    • Wendy Hermsen-Van Houten