Hoofddoekjes

Waar komt die fascinatie voor hoofddoekjes toch vandaan vraag ik me met enige regelmaat af. Het lijkt wel of scholen en zelfs overheden niets beters te doen hebben dan die eindeloze discussies over hoofddoekjes. Toen feministen geen bh`s meer droegen werd dat op een gegeven moment toch een keer oud nieuws. Dat was erg fijn voor die feministes, want toen konden ze weer rustig hun bh aantrekken. Is op de lange duur namelijk toch comfortabeler. Door de continue aandacht voor hoofddoekjes wordt de indruk gewekt dat het `moslim zijn` sterk hoofddoekafhankelijk is. Het wordt hierdoor steeds moeilijker voor een jonge moslima te beslissen dat ze ook gelovig kan zijn zonder die hoofddoek. Het zou zo prettig zijn wanneer scholen en overheden met betrekking tot moslims zich nu eens op andere dingen zouden gaan richten dan hoofddoekjes.

    • Margreet van Schie