Het wonder van Wognum

Picture 3_2.jpgHet is toch een klein wonder van Wognum. Vorige week stevende Dirk Scheringa af op een dubbele ramp: financieel én publicitair. Zolang hij niet zelf wilde reageren en zijn sidekicks naar de studio stuurde voor zwetende excuusjes bleef hij een foute polisverkoper.

En ziet, sinds we oud-politievoorlichter Klaas Wilting niet meer zien en het financiële lot van DSB Bank bezegeld lijkt, wint Scheringa slag na slag in de beeldvorming. Goed, hij kwam niet opdagen bij Pauw & Witteman. Maar hij had een alibi: redden wat er te redden valt.

Al die authentieke werknemers en vooral -neemsters op de stoep voor de rechtbank in Amsterdam, in de studio’s en bij het bankpaleis in Wognum. Allemaal vóór Dirk. Mededirecteuren Van Goor (de das even breed geknoopt als zijn hoofd) en Linschoten (alles gestreept, pak, hemd, das, straks zijn hoofd nog) mogen niks meer zeggen. Het is Dirk tegen de gevestigde orde.

De sympathiebalans is helemaal omgeslagen. Van bijna-oplichter is hij nu strijder voor 2000 banen en 350.000 rekeninghouders. Reken maar dat de minister, de Nederlandsche Bank en de rechtbank daar meer dan een beetje door worden beïnvloed.

Hoe zou het komen? Ik kan maar één verklaring bedenken. Liep daar een paar stappen achter Scheringa niet pr-adviseur Charles Huyskens? Hij weet hoe het werkt. Tot er een diepere verklaring beschikbaar komt. Wie het weet mag het zeggen.