Equus: de paardenmishandelaar

Equus: de paardenmishandelaar Den Haag, Amsterdam, & Het Nationale Toneel speelt Equus van Peter Schaffer; over de band tussen een psychiater (Pieter van der Sman) en een staljongen (Xander van Vledder) die drie paarden de ogen heeft uitgestoken. In een gespierde choreografie symboliseren dansers de paarden. Hiermee legt regisseur Johan Doesburg de nadruk op de spanning tussen lijf en rede. Hij monteert het stuk met uitvergroot spel en heftige scènes, waarin een troebele erotiek overheerst. Dokter Freud is nadrukkelijk aanwezig. Tournee t/m 28 dec. Inl: www.nationaletoneel.nl.

Den Haag, Amsterdam, &

Het Nationale Toneel speelt Equus van Peter Schaffer; over de band tussen een psychiater (Pieter van der Sman) en een staljongen (Xander van Vledder) die drie paarden de ogen heeft uitgestoken. In een gespierde choreografie symboliseren dansers de paarden. Hiermee legt regisseur Johan Doesburg de nadruk op de spanning tussen lijf en rede. Hij monteert het stuk met uitvergroot spel en heftige scènes, waarin een troebele erotiek overheerst. Dokter Freud is nadrukkelijk aanwezig. Tournee t/m 28 dec. Inl: www.nationaletoneel.nl.