Duet voor natuursopraan en hobo

cd klassiek Händel Arias Johannette Zomer/ Bart Schneemann * * * *

cd klassiek

Händel AriasJohannette Zomer/ Bart Schneemann * * * *

Johannette Zomer beschikt over wat je een natuurstem zou kunnen noemen; een heldere sopraan die met aansprekende frisheid barokmuziek tot leven brengt. Haar frasering is ook stijlgevoelig en verzorgd, zoals ook het spel van begeleidend ensemble Musica Amphion, maar het is vooral het naturel van Zomers zingen dat indruk maakt. Samen met Bart Schneemann, hier op barokhobo, maakte ze een cd met verzamelde sopraanaria’s van Händel (vooral afkomstig uit opera’s) met obligaatpartij voor hobo.

Bij Zomer en Schneemann is de wisselwerking tussen stem en hobo zo nauw dat je beter van duetten zou kunnen spreken.

Er zijn onverwoestbare klassieke tophits bij, zoals Lascia, ch’io pianga uit Rinaldo en Morirò; een van Medea’s aria’s uit Teseo. Maar ook in minder bekende hoogtepunten overtuigt Zomers slanke en lenige geluid en de wijze waarop haar aanpak met Schneemanns virtuoze techniek en ronde toon samenvalt. Schneemann glorieert ook in een Hoboconcert van Händel – dat in g klein (1704/5). Het is tenslotte nog steeds Händeljaar.

    • Mischa Spel