Beyond the Dutch

Beyond the Dutch Utrecht Op een overzichtsexpositie toont het Centraal Museum de wisselwerking tussen de Nederlandse en de Indonesische beeldende kunst. Beyond the Dutch toont de culturele erfenis van het kolonialisme en de ingrijpende veranderingen die voortkwamen uit het proces van dekolonisatie. Drie perioden staan centraal: de (koloniale) tijd rond 1900, de gevolgen van dekolonisatie en onafhankelijkheid (rond 1950) en de huidige periode. Deze expositie laat zien hoe Indonesische kunstenaars een eigen weg zijn ingeslagen; ze zijn 'Beyond the Dutch'. T/m 10 jan, Nicolaaskerkhof 10. Di-zo 11-17u. Toorop, Jan De drie bruiden

Utrecht

Op een overzichtsexpositie toont het Centraal Museum de wisselwerking tussen de Nederlandse en de Indonesische beeldende kunst. Beyond the Dutch toont de culturele erfenis van het kolonialisme en de ingrijpende veranderingen die voortkwamen uit het proces van dekolonisatie. Drie perioden staan centraal: de (koloniale) tijd rond 1900, de gevolgen van dekolonisatie en onafhankelijkheid (rond 1950) en de huidige periode. Deze expositie laat zien hoe Indonesische kunstenaars een eigen weg zijn ingeslagen; ze zijn 'Beyond the Dutch'. T/m 10 jan, Nicolaaskerkhof 10. Di-zo 11-17u.