Argentinië na zege op Uruguay toch direct naar het WK voetbal

Rotterdam. Argentinië en Honduras hebben zich gisternacht geplaatst voor het WK voetbal in 2010. Argentinië won in Montevideo met 1-0 van Uruguay dankzij een treffer van invaller Mario Bolatti, kort voor het einde. Het was de eerste zege van Argentinië in Uruguay sinds 1976. Daardoor eindigde de ploeg van Diego Maradona vierde in de Zuid-Amerikaanse zone achter Brazilië, Paraguay en Chili. Uruguay speelt nog tegen Costa Rica in een play-off om een ticket naar Zuid-Afrika. Maradona haalde na afloop uit naar zijn critici. ”Deze zege is voor degenen die niet in mij geloofden en me als een stuk vuil hebben behandeld”, zei hij. ”Er zijn mensen die deze zege niet verdienen. Nu is misschien alles opeens weer goed. Ik ben zwart of wit, maar nóóit grijs. Ik heb een goed geheugen en ik zal nooit vergeten wat er allemaal is gebeurd.”