alles over de Buchmesse

China staat dit jaar centraal tijdens de Frankfurter Buchmesse, die nog tot zondag duurt. Tweeduizend Chinese gasten zijn er gekomen, maar de uitnodiging aan criticus Dai Qing werd vooraf onder Chinese staatsdruk ingetrokken. Verder op de Buchmesse: zijn Amazon en Google de boemannen? Wordt het de e-reader of de Smartphone? Gaan lezers downloaden en zo ja, wat? Op de Frankfurter Buchmesse worden de grenzen afgetast. Want van wie is een boek nu eigenlijk? Schept een schrijver het alleen? Of worden boeken ook bedacht door uitgevers?

Lees alles over de Frankfurter Buchmesse op nrcboeken.nl. Maartje Somers houdt dagelijks een blog bij waarin ze vertelt over debatten, nieuwe e-readers en vooks (‘hybride boeken’ waarin videofragmenten in de tekst zijn geïntegreerd en die gelezen kunnen worden op computer, i-Phone of iPodtouch).