Al in september nam ik al mijn geld bij DSB op

De neerwaartse spiraal waarin de DSB Bank terecht is gekomen, is voor een deel aan de bank zelf te wijten. Vorig jaar bood DSB Bank een spaarrekening aan met een gegarandeerde hoge rente van 5,3 procent. Die garantie gold tot 30 september 2009. Daarna gaf deze spaarrekening de op dat moment in de markt geldende rente: 3,6 procent.

Spaarders met zo`n rekening kregen eind augustus bericht van DSB Bank dat de spaarrente zou worden verlaagd. Als `extra service` konden zij hun tegoed in september kosteloos opnemen; daarna zou net als daarvoor een boeterente gelden van 1 procent. Opname van tegoed zou dan dus neerkomen op een rente van maar 2,6 procent. Voor mij reden om halverwege september mijn hele tegoed op te nemen, en kennelijk voor vele anderen ook. De `extra service` van DSB Bank heeft zo bijgedragen aan de run op de bank.

    • S. Westveen Amsterdam