4 redenen om tv te kijken

1 Toeristen

Siberia

RTL8, 20.30-22.10u.

Tweede film van de regisseur van Zusje, en Het echte leven is een brutale en vormbewuste schelmengeschiedenis over Amsterdamse oplichters Hugo ‘Fuckboy’ (Hugo Metsers) en Goof (Roeland Fernhout). Liefde ontregelt hun praktijk van het versieren en beroven van rugzaktoeristes. (Robert Jan Westdijk, 1998)

2 James Bond-achtig

Charlie’s Angels

RTL5, 20.30-22.20u.

Bioscoopversie van populaire tv-serie door de producent omschreven als niet veel meer dan een excuus om ‘drie knappe vrouwen in steeds weer nieuwe sexy outfits te hullen. Drew Barrymore, Cameron Diaz en Lucy Liu spelen drie privédetectives in een film die geen remake is, geen camp en geen pastiche. Geen goede film, maar wel een onweerstaanbare portie loltrapperij. (McG, 2000).

3 Claudia

Claudia op vrijdag

Ned.3, 22.00-22.30u.

Claudia gaat zeilen met parlementair journalist Frits Wester. Voor De Wereld Staat Stil bezoekt zij voormalig prostituee Xaviera Hollander en ontfutselt pikante informatie over Xaviera’s beroemde clientèle als Frank Sinatra, Danny Kaye en Alfred Hitchcock. En Claudia krijgt een kijkje in de keuken bij de makers van Fokke & Sukke.

4 Waargebeurd

Alive

SBS6, 23.45-02.10u.

De gruwelijke historie van de rugbyspelers die zich, nadat hun vliegtuig in het Andesgebergte was neergestort, in leven hielden met de bevroren lijken van medepassagiers. Rampenfilm vol potsierlijk pathos. (Frank Marshall, 1993).