Willem-Alexander bezoekt fregat

Willem-Alexander bezoekt fregat Mombasa, 15 okt. Prins Willem-Alexander en commandant der strijdkrachten Peter van Uhm hebben de afgelopen dagen het marinefregat Hr. Ms. Evertsen bezocht. Het schip vertrok vanuit Mombasa, Kenia, om te patrouilleren voor de Oost-Afrikaanse kust. Het fregat is daar op missie om piraten te bestrijden en aan te houden. Vanochtend verliet de prins het schip weer. Foto WFA WFA04:PRINS WILLEM-ALEXANDER BEZOEKT FRAGAT IN KENIA:MOMBASA;15OKT2009- Prins van Oranje heeft de afgelopen dagen het marinefregat Hr.Ms Evertsen bezocht. De Prins ging aan boord van de Evertsen in de haven van Mombasa (Kenia) en voer mee tijdens het patrouilleren voor de Oost-Afrikaanse kust. De prins sprak aan boord met diverse bemanningsleden van het schip en de internationale staf van de Europese missie 'Atalanta', die zich richt op de bestrijding van piraterij en bescherming van de kwetsbare koopvaardijschepen in de wateren rond Somali‰. Door middel van demonstraties liet de bemanning zien welke middelen hen ter beschikking staan om piraten te bestrijden en aan te houden. De Prins van Oranje werd vergezeld door de commandant der strijdkrachten, generaal Peter van Uhm. Het is de tweede maal dit jaar dat de Prins Nederlandse militairen in hun missiegebied bezoekt. In april was hij in Afghanistan. Foto: Kroonprins Bezoekt samen met de CDS generaal van Uhm HrMs Evertsen. WFA/wc/str. Richard Frigge/Defensie WFA DEFENSIE