vandaag

In het nieuws:

In Den Haag begint de Haagse Popweek, die duurt tot en met 24 oktober. Om zeven uur is er een openingsdebat over de nominatie van Den Haag als Culturele Hoofdstad.

Tijdens de uitzending van Pauw & Witteman wordt de winnaar van de Grote Geschiedenis Prijs bekendgemaakt, voor een historisch boek dat een algemeen publiek aanspreekt. Oud-VVD-voorzitter Frits Bolkestein zal de prijs uitreiken.

De crew van Monty Python ontvangt in New York een speciale BAFTA (British Academy of Film and Television Arts) award voor hun bijdrage aan film en televisie. Dit gebeurt tijdens het officiële 40-jarige jubileum van Monty Python.

In Zeist vindt de arbitragezaak plaats die voormalig PSV-trainer Huub Stevens tegen PSV heeft aangespannen. De zaak draait om de vertrekregeling van Stevens als trainer bij de Eindhovense club.