Schaatsers DSB moeten baanhuur contant betalen

ERFURT, 15 okt. - Het nieuws over het mogelijke faillissement van de DSB Bank was amper bekend of enkele bedrijven maakten bij Jac Orie hun interesse bekend voor een eventuele overname van de DSB-schaatsploeg. Dat heeft de trainer gisteren gezegd. ”Inmiddels hebben meerdere bedrijven hun interesse getoond. Het is afwachten of daar iets concreets bij zit”, zei Orie, die gistermiddag zoals gepland het trainingskamp in Erfurt beëindigde en naar Nederland terugkeerde. De DSB-schaatsers moesten gisterochtend al geld bij elkaar leggen om de huur van de Gunda Niemann-Stirnemannhalle te kunnen betalen, aangezien de creditcard en pinpassen van DSB waren geblokkeerd. De sporters gaan ervan uit dat ze deze maand ook geen salaris ontvangen. ”We hopen dat de schaatsbond en NOC*NSF ons wil helpen”, zei Orie. ”Er moeten de komende tijd toch hotels en dergelijke worden betaald. En binnenkort zal er ook wel een trailer voor de deur staan om de auto op te halen.” De Nederlandse schaatsbond liet eerder deze week weten de gedupeerde ploeg zoveel mogelijk te willen helpen.