Overige films

The Big Bounce (George Almitage, 2004, VS). Komedie naar gelijknamige roman van Elmore Leonard. Owen Wilson als een kruimeldief op Hawaii en Sara Foster als femme fatale. Ook met Morgan Freeman, Vinnie Jones, Gary Sinise. Veronica, 20.30-22.10u.

Die Hard II: Die Harder (Renny Harlin, 1990, VS). Vervolgfilm vertoont dure staaltjes actie. Bruce Willis is andermaal ‘een Rambo met een wijkende haargrens’. Vrijwel in zijn eentje dient hij op Kerstavond een groep terroristen uit te schakelen, die de verkeerstoren van de luchthaven van Washington op afstand kunnen bedienen. Ook met Bonnie Bedelia, Franco Nero. RTL7, 20.30-22.50u.

Ransom (Caspar Wrede, 1975, Eng). Engelse thriller speelt in Scandinavië. Kolonel Sean Connery kampt met twee kwesties: een ontvoerde ambassadeur en een gekaapt vliegtuig. Fotografie van Sven Nykvist. RTL7, 22.50-0.40u.

Q & A (Sidney Lumet, 1990, VS). Routinier Lumet, gespecialiseerd in de strijd van de eenling tegen corrupte maatschappelijke instanties, maakte langgerekte maar intelligente thriller over alledaags, achteloos racisme. Onervaren hulpofficier van justitie Timothy Hutton onderzoekt een vermeende zelfverdedigingsactie van de ijzervretende New Yorkse rechercheur Nick Nolte. ARD, 0.35-2.40u., nagesynchroniseerd.