op nrcnext.nl

Is het eerlijk om op je eigen baan te moeten solliciteren?

Opvallend nieuwtje gisteren: oliemaatschappij Shell heeft laten weten dat duizenden werknemers van het concern in Groot-Brittannië op hun eigen baan moeten solliciteren. Dat gebeurt vaker bij reorganisaties. In Nederland is deze vorm van ontslag weleens voorgekomen, laat een woordvoerder van vakbond FNV Bondgenoten weten. Maar „in principe is het hier niet mogelijk”, aldus de woordvoerder. „Wij werken er in ieder geval niet aan mee.”

Godfather-zanger overleden

De Italiaans-Amerikaanse zanger Al Martino, overleed dinsdag op 82-jarige leeftijd in zijn woning in Pennsylvania. Hij scoorde een aantal hits waarvan ‘Here in my Heart’, ‘Spanish Eyes’ en ‘Volare’ de bekendste zijn, maar Al Martino’s claim to fame is zijn rol als gangsterzanger Johnny Fontane in The Godfather (1972) en The Godfather III (1990). Op een video op nrcnext.nl zingt Al Martino het Godfather-lied, ‘Speak Softly Love’.

Maak goed gedrag leuker

De Zweedse tak van Volkswagen is een originele internetcampagne begonnen: The Fun Theory. De theorie is vrij simpel: maak goed gedrag leuker. Dus als je mensen wilt stimuleren om de trap te nemen, maak je er een piano van. Volkswagen maakte op die manier ook afval weggooien (de oneindige afvalbak) leuker en is nu bezig met een recycleproject. Weet jij meer voorbeelden waardoor goed gedrag aantrekkelijker wordt gemaakt?