Na 2025 niet meer

(Foto Michael Dalder/Reuters) Snow covered radio masts are pictured on Germany's highest mountain, the 2,962 metre (9,718 feet) Zugspitze near the southern Bavarian resort of Garmisch-Partenkirchen October 14, 2009. Early snowfalls hit the southern part of Germany, last night. REUTERS/Michael Dalder (GERMANY ENVIRONMENT SOCIETY IMAGES OF THE DAY) REUTERS

Dinsdagnacht bedekte vroege sneeuw het zuiden van Duitsland. Zoals hier bij de radiozendmast op de Zugspitze in de zuidelijke deelstaat Beieren. Dat is met 2.962 meter de hoogste berg van Duitsland. Onder de wolken ligt een arena van uitgestrekte sneeuwhellingen omsloten door grillig gekartelde bergkammen.

Vijf jaar geleden maakte de deelstaatminister van Milieu bekend dat de gletsjer op de Zugspitze als gevolg van het broeikaseffect in 2025 zou zijn weggesmolten. Op een hete dag verliest de gletsjer 35 miljoen liter water. Dat komt overeen met het waterverbruik per dag van een stad met een kwart miljoen inwoners.