Guur weer

Na een zonnige maar frisse dag neemt de bewolking vannacht toe, soms met regen. Morgen klaart het vanuit het noorden weer op maar het blijft guur met een stevige noordenwind. Het weekend is rustiger met zonnige perioden.

Afgelopen nacht was de tweede nacht op rij met op veel plaatsen lichte vorst op neushoogte. De laagste temperatuur werd gemeten op vliegbasis Twente, min 4,9 graden. Vlak boven de grond vroor het 8 graden, matige vorst, uitzonderlijk koud voor de eerste helft van oktober.

Gisteren werd in het oosten een etmaalgemiddelde van plus 1,6 graden geboekt, een laagterecord. Vandaag werd het niet veel warmer dan 10 tot 13 graden ondanks de zon.

Vanavond koelt het snel af met geleidelijk meer bewolking en een hardere wind met af en toe regen. In het oosten en zuidoosten daalt de temperatuur nog tot rond het vriespunt.

Morgen klaart het vanuit het noorden in de loop van de ochtend overal op. Morgenmiddag zijn er flinke zonnige momenten maar met een gure noordelijke wind, aan zee soms stormachtig, is het fris. De maxima liggen rond 13 graden maar het voelt kouder.

In het weekend en begin volgende week wisselen wolkenvelden en zon elkaar af. Het blijft dan op een enkele bui na droog. Met minder wind wordt het 11 tot 14 graden.