Film van de dag

(Liz Friedlander, 2006, VS) Antonio Banderas en Laura Benanti in Take the Lead. In this undated publicity photo released by New Line Cinema on April 8, 2006, Antonio Banderas and Anna Dimitrie star in "Take The Lead". The movie is inspired by the true story of internationally acclaimed ballroom dancer Pierre Dulane (Banderas) who volunteers to teach in the New York City public school system. The film opened in the U.S. on April 7. NO SALES NO ARCHIVES. REUTERS/New Line Cinema/Handout REUTERS

Take the Lead. Film gaat over de onberispelijk geklede dansschooleigenaar Pierre Dulaine (van Europese afkomst) die een stel Amerikaanse tieners onderwijst in goede manieren. Hoe? Door hun enthousiasme voor stijldansen bij te brengen. De met hiphop en in een getto opgegroeide pubers reageren eerst vijandig op de muziek van Gershwin en de Europese dansvormen, maar raken dan geïntrigeerd. Film is gebaseerd op het levensverhaal van de echte Pierre Dulaine, die op scholen in moeilijke wijken leerlingen de basisprincipes van stijldansen bijbrengt.(Liz Friedlander, 2006, VS), Net 5, 20.30-22.55u.André Waardenburg

    • André Waardenburg