Air France leent bij

Luchtvaartmaatschappij Air France-KLM heeft 700 miljoen euro opgehaald met de uitgifte van een obligatielening. Dit heeft de Frans-Nederlandse combinatie gisteren bekendgemaakt.

Het gaat om obligaties met een waarde van 50.000 euro en een looptijd van 7 jaar tegen een jaarlijkse rente van 6,75 procent. De belangstelling was zo groot dat Air France-KLM het aantal obligaties verhoogde van de aanvankelijk geplande 10.000 tot 14.000.

Het bedrijf heeft niet laten weten wat het met de opbrengst zal doen. Air France-KLM heeft, net als vrijwel alle grote luchtvaartmaatschappijen, veel last van de economische crisis. De vraag naar tickets is ingezakt, waardoor ook de prijzen dalen.

Vorige maand vervoerde Air France-KLM 5,3 procent minder passagiers dan in dezelfde maand vorig jaar. De vrachtsector daalde nog harder en verloor 17,2 procent aan omvang.