7 redenen om uit te gaan

Winters tweede album is uit

1 muziekfestival

Haagse PopWeek

Den Haag: Van 15 t/m 24 okt. www.haagsepopweek.nl

Tien dagen Haagse muziek, showcases, seminars, debatten en meer. De Haagse PopWeek gaat van start met het popdebat (olv Jan Douwe Kroeske) rond de vraag ‘Hoe moet Popstad Den Haag eruit zien in 2018?’.

2 event

Homo Universalis 2.0

Rotterdam: TENT. Tijd: 20.00u. Gratis. www.tentrotterdam.nl

Avond over de nieuwe multitaskers in kunst en wetenschap. Maken we momenteel een wedergeboorte van de Homo Universalis mee? Is de creatieve alleskunner of digitale doe-het-zelver het nieuwste genie? Bijdragen van o.a. socioloog Willem Schinkel, bioloog en beeldend kunstenaar Angelo Vermeulen en ontwerper Sophie Krier (zij presenteert haar werk in de tentoonstelling BLURRR).

3 singer-songwriter

Benjamin Winter

Groningen: Simplon. Tijd: 21.00u. Prijs: 6 euro. www.simplon.nl

De uit San Francisco afkomstige Benjamin Winter grossiert in pure popliedjes die de ene keer flink de pan uit rocken en de andere keer mooi klein en melancholiek kunnen klinken. Zijn tweede album The Wind Blows Way Up High is deze week verschenen. Deze maand is Winter ook nog te zien in Rotterdam, Almelo en Barneveld.

4 locatietheater

In het hart

Den Bosch. Tijd: 21.00u (gratis pendelbus vertrekt om 20.30u vanaf de Verkadefabriek). Kaarten: 15 euro. Reserveren: www.hetgrootehoofd.nl

Een rauwe theatervoorstelling door Het Groote Hoofd, op locatie in een boerenschuur. Een lelijke boerendochter en haar vader zijn veroordeeld tot elkaar en kunnen niet ontsnappen aan het stervende platteland. Gebaseerd op de roman In het hart van het land van J.M. Coetzee. Tournee t/m 17 december.

5 lezing

Arnon Grunberg

Wageningen: Aula, Generaal Foulkesweg 1. Tijd: 20.00u. www.klv.nl

Arnon Grunberg sluit zijn gastschrijverschap bij Wageningen Universiteit af met een openbare lezing getiteld ‘Vals spelen’. Als gastschrijver onderzocht Grunberg in hoeverre het ingrijpen van mensen in (on-)natuurlijke productieprocessen tot meer geluk en welvaart heeft geleid.

6 wereldmuziek

Oumou Sangaré

Den Haag: Paard van Troje. Tijd: 20.30u. Prijs: 25 euro. www.paard.nl

Zangeres Oumou Sangaré - ‘the songbird of Mali’ - is niet alleen bekend vanwege haar muzikale gave. Haar sociale bewogenheid en strijd voor de rechten van de Afrikaanse vrouw maakt haar een fel tegenstander van polygamie en dat steekt zij in haar liedjes niet onder stoelen of banken.

7 galerie

Opening BORIS

Amsterdam: Rariteitenkabinet BORIS, Westerdoksdijk 1-7. Tijd: 18.00-20.00u. Inl: 06 - 8323 8232.

Opening van BORIS, met 400

vierkante meter de grootste galerieruimte in Amsterdam. BORIS presenteert hedendaagse kunst in de vorm van een verzameling eigenaardige objecten en exotische zeldzaamheden. Dresscode: ‘merkwaardig kleergoed’.