5 redenen om tv te kijken

Stijldansen voor goede manieren

1 ijzer

Keuringsdienst van Waarde

Ned. 3, 20.30 - 21.00u.

IJzer zit niet alleen in spinazie of broccoli. Heel veel producten bevatten tegenwoordig ijzer, ontbijtgranen bijvoorbeeld. Maar hoe krijgen ze metaal eigenlijk in cornflakes? De leden van de Keuringsdienst van Waarde zoeken het uit.

2 dansfilm

Take the Lead

Net 5, 20.30 - 22.55u.

Deze film is gemakkelijk figuurlijk op te vatten als een strijd tussen de nieuwe en de oude wereld. De onberispelijk geklede dansschooleigenaar Pierre Dulaine (van Europese afkomst) onderwijst een stel Amerikaanse tieners (vooral latino’s) in goede manieren. Hoe? Door ze enthousiasme voor stijldansen bij te brengen. De met hiphop en in een getto opgegroeide pubers reageren eerst vijandig, maar dan raken ze geïntrigeerd. (Liz Friedlander, VS).

3 MILIEUVRIENDELIJK

Andere Tijden

Ned. 2, 21.25 - 22.00u.

De redactie van Andere Tijden gaat op zoek naar ooggetuigen en betrokkenen en naar historische filmbeelden om aan de hand daarvan de verhalen van vroeger opnieuw te vertellen. Vanavond staat de aflevering in teken van eco-centrum De Kleine Aarde in Boxtel, waar al sinds de jaren zeventig milieuvriendelijk leven centraal staat. Hier werd onder andere het eerste milieuvriendelijke huis van Nederland gebouwd, de bolwoning, die op dit moment gerestaureerd wordt.

4 emigreren

Ik vertrek

Ned. 1, 21.35 - 22.30u.

Gerard en Liesbeth laten ouders en kinderen achter om zich te vestigen in Hongarije. Het plaatsje Büssü wordt bevolkt door Roma’s, werklozen en alcoholisten. Het stel heeft er een boerderij gekocht die ze willen inrichten als vakantiewoning.

5 documentaire

Holland Doc: Op weg naar school

Ned. 2, 22.50 - 23.40u.

Documentaire waarin de Turkse leraar Emre wordt gevolgd, die terecht komt op een school in een afgelegen Koerdisch dorpje. Een grote overgang voor de jonge onderwijzer.