Voorlopige vrijlating verdachten in zaak treindode Alexander

ROTTERDAM. De rechtbank in Rotterdam heeft gisteren drie verdachten voorlopig vrijgelaten in de zaak rond de dood van een 19-jarige man uit Oegstgeest op station Rotterdam Alexander op nieuwjaarsdag. Bij een vechtpartij stond het slachtoffer op het spoor en kon een aankomende trein niet ontwijken. Een andere man raakte zwaargewond. Het Openbaar Ministerie eiste gisteren eerder celstraffen tot 2,5 jaar tegen de verdachten. Volgens de rechters is de kans groot dat de straf die zij mogelijk krijgen korter is dan de tijd van hun voorarrest. De drie mannen zaten sinds half april vast. Volgens de officier van justitie hebben ze zich collectief roekeloos gedragen en de slachtoffers belet om zo snel mogelijk het spoor te verlaten. Justitie verwijt hun openlijke geweldpleging, mishandeling en dood door schuld.