Volgens Amerika is Al-Qaeda armlastig en de Talibaan veel rijker

Washington. Het internationale terreurnetwerk Al-Qaeda is er financieel zeer slecht aan toe, heeft de Amerikaanse onderminister van Financiën voor terreurfinanciering gezegd. In een toespraak op een conferentie over witwassen van geld wees David Cohen erop dat in de eerste helft van dit jaar Al-Qaeda-leiders hun sympathisanten al viermaal publiekelijk hebben opgeroepen geld te geven om de rekrutering en training van leden te financieren. De Talibaan staat er financieel veel beter voor. De uitspraken van Cohen komen op een moment waarop de Amerikaanse president Obama en zijn adviseurs praten over uitbreiding van het aantal militairen in Afghanistan die vechten tegen de Talibaan en Al-Qaeda. Onderdeel van de discussie is of het accent niet moet worden verlegd naar de bestrijding van terreur, dat wil zeggen naar Al-Qaeda, dat zich verbergt in het Pakistaanse grensgebied met Afghanistan.