Overige films

Just Friends (Roger Kumble, 2005, VS). Komedie steekt een hart onder de riem van mensen die te dik zijn: jullie zijn leuker dan al die arrogante, mooie dunne mensen! Voormalige dikkerd (Ryan Reynolds) keert, als afgeslankte en succesvolle muziekproducent terug naar het gat waar al zijn vrienden en familie nog wonen en waar hij eertijds niet de kans kreeg iets moois te beginnen met Amy Smart. RTL5, 20.30-22.15u.

Death on the Nile (John Guillermin, 1978, VK). Peter Ustinov als Agatha Christie’s Belgische held Hercule Poirot voelt de opvarenden van een Egyptisch cruiseschip één voor één aan de tand over de moord op een van de passagiers. Vele sterren, onder anderen David Niven en Bette Davis. RTL8, 20.30-23.15u.

Dawn of the Dead (Zack Snyder, 2004, VS). Remake van het tweede deel uit George A. Romero’s zombietrilogie uit 1978. De zombies worden vooral gedreven door een onverzadigbare lust naar verse mensen. Anders dan hun voorgangers slaapwandelen de hongerige monsters niet, maar rennen ze, springen, vechten, bijten en grijpen ze. Meer nog dan zijn illustere voorganger exploiteert deze Dawn of the Dead energiek en inventief vleesflarden, bloedspatten, botsplinters en andere fysieke ellende. De film is, zoals het hoort, gruwelijk eng. RTL7, 22.15-0.10u.