op nrcnext.nl

Stem voor de Dutch Bloggie

De Dutch Bloggies zijn de Nederlandse blog-Oscars. Er kan inmiddels gestemd worden voor de publieksprijzen. Waarom het de moeite waard is? Blogs hebben nog steeds een slecht imago in Nederland. Terwijl de Nederlandse blogosphere heel divers is.

Vereniging van nietsdoeners

Gastblogger Lieven Heeremans (18) doet niets. Hij is net klaar met zijn middelbare school, en heeft een tussenjaar. Hij pleit in zijn blog voor de toegevoegde waarde daarvan: „Mensen die ‘niets doen’ kunnen afstand nemen van de hardwerkende samenleving en hebben daardoor de kans om deze te relativeren.”

JP over de gelekte notulen

Het systeem is rot, zei minister-president Balkenende afgelopen week tijdens het debat over de begroting van het ministerie van Algemene Zaken. En: „Er is sprake van verrotting van het democratische proces.” Het zijn historisch zware woorden van de premier.