Monument voor verdronken dorpen

Monument voor verdronken dorpen Colijnsplaat, 14 okt. Boterzande verdween in 1375. Twee jaar later ging De Piet ten onder. Hugevliet werd in 1404 door de Westerschelde verzwolgen. Een eeuw later, bij stormvloeden in 1530 en 1532, was het gedaan met Duvenee, Kouwerve, Looketers, Ouderdinge, Risinge, Steelvliet en Yersekeroord. De Zeeuwse commissaris van de koningin Karla Peijs (CDA) opende gisteren een monument bij Colijnsplaat dat herinnert aan minstens 117 verdronken dorpen. Daarvan bleef vaak alleen de kerktoren nog zichtbaar boven de zeespiegel. Foto Joyce van Belkom Nederland, Colijnsplaat,13-10-2009 Onthulling van het monument voor Het Verdronken Land. Mensen bekijken op de stenen voor het monument de namen van 117 kerkdorpen die nu onder water liggen. Foto: Joyce van Belkom Belkom, Joyce van