Maier zet per direct een punt achter alpine-skicarrière

WENEN, 14 Okt. - Hermann Maier beëindigt met onmiddellijke ingang zijn loopbaan als alpineskiër. Vier maanden voor de start van de Winterspelen in Vancouver maakte de 36-jarige Oostenrijker zijn besluit gisteren in Wenen bekend. Maier - bijnaam `Herminator` - veroverde in zijn lange loopbaan tweemaal olympisch goud tijdens de Winterspelen van Nagano (1998), op de Super-G en de reuzenslalom. In totaal won hij vier olympische medailles. Maier won daarnaast 54 wereldbekerwedstrijden. Daarmee bezet hij de tweede plaats op de ranglijst aller tijden achter de Zweedse skilegende Ingemar Stenmark. De Oostenrijker werd bovendien drie keer wereldkampioen. Maier was op 24 augustus 2001 betrokken bij een zwaar motorongeluk. Daarbij verloor hij bijna een been. Hij vocht zich vervolgens terug op het hoogste niveau. ”De voorbereiding op de Winterspelen is goed verlopen, maar toch heb ik deze beslissing genomen. Het ideale moment voor mijn afscheid is gekomen”, zei Maier gisteren met tranen in de ogen.