KPN volgt Aegon op als hoofdsponsor schaatsbond

KPN wordt met ingang van de zomer van 2010 voor vier jaar de nieuwe hoofdsponsor van schaatsbond KNSB. De Nederlandse telecomaanbieder is de opvolger van Aegon, dat na 25 jaar stopt met de schaatssponsoring. Dit maakte voorzitter Doekle Terpstra van de KNSB gisteren bekend op het hoofdkantoor van de verzekeraar. „Aegon was een fantastische partner, maar ik denk dat we met KPN nog meer investeringen in het schaatsen kunnen doen”, aldus Terpstra.

Aegon, dat zich in 2008 voor zeven jaar als hoofdsponsor verbond aan Ajax, noemt de huidige economische recessie als reden om het contract met de KNSB niet te verlengen. „Dit doet pijn in het hart”, aldus Jan Driessen, directeur communicatie van de verzekeraar. „De totale kosten die Aegon maakt voor sportsponsoring passen niet meer bij deze tijd. Schaatsen is de afgelopen 25 jaar Aegon geworden en Aegon schaatsen. Maar de realiteit van dit moment laat ons helaas geen andere keuze. En dat valt het hele bedrijf zwaar.”

Aegon hielp de schaatsbond bij de zoektocht naar een opvolger. KPN kwam in eerste instantie in beeld als subsponsor maar bleek uitsluitend geïnteresseerd in het hoofdsponsorschap. „Schaatsen is een fantastische Nederlandse sport”, zei Baptiest Coopmans, lid van de Raad van Bestuur van KPN. „Wij willen de sport omarmen. Zo komen we nog dichter bij onze Nederlandse klanten en de maatschappij te staan.”

Coopmans wilde niet zeggen hoeveel geld er met de overeenkomst is gemoeid. Volgens voorzitter Terpstra gaat de schaatsbond er financieel op vooruit. Het sponsorgeld zal gaan naar langebaanschaatsen, de breedtesport (het toerschaatsen) en een nieuwe discipline binnen de KNSB, het skaten. „Wij zijn nu een twaalfmaandensport.”

KPN heeft geen plannen met het marathonschaatsen, dat wedstrijdsponsor DSB dreigt te verliezen door de huidige problemen bij de bank van Dirk Scheringa. „In andere disciplines is ruimte voor sponsoring. Maar we hebben een contract voor drie jaar met DSB en moeten eerst afwachten wat daar gebeurt”, aldus Terpstra.