Korea`s overleggen ondanks lanceringen

Seoul. Ondanks de militaire activiteiten van maandag heeft Noord-Korea ingestemd met het voorstel van Zuid-Korea om nog deze week werkoverleg te hebben over enkele praktische kwesties. Seoul wil afspraken over ontmoetingen van families die sinds de Koreaanse oorlog (1950 -`53) gescheiden leven. Verder wil Zuid-Korea voortaan voorkomen dat het waterpeil van de grensoverschrijdende rivier de Imjin door stuwwater uit Noord-Korea zonder waarschuwing vooraf plotseling stijgt. In september kwamen daardoor zes Zuid-Koreanen om. Noord-Korea heeft maandag in de oostelijke kustwateren vijf testraketten voor de korte afstand afgeschoten. Het land treft waarschijnlijk voorbereidingen voor nieuwe lanceringen vanaf de westkust waarvoor een verbod op scheepvaart is afgekondigd. Het waren de eerste lanceringen sinds juli, toen de spanningen op het Koreaanse schiereiland hoog opliepen.