Film van de dag

(Terry Gilliam en Terry Jones, 1975, GB) ‘Taunting French Guard’ John Cleese in Monty Python and the Holy Grail. Monty Python & The Holy Grail / Monty Python And The Holy Grail (1974) Pers: John Cleese Dir: Terry Gilliam / Terry Jones Ref: !MO001BV Photo Credit: [ Python Pictures/EMI / The Kobal Collection ] Editorial use only related to cinema, television and personalities. Not for cover use, advertising or fictional works without specific prior agreement The Picture Desk

Monty Python and the Holy Grail. Veertig jaar geleden op 5 oktober werd de eerste aflevering van Monty Python’s Flying Circus door de BBC uitgezonden, een jubileum dat komende tijd vast nog wel meer in de programmering van diverse omroepen zal opduiken. Canvas is er redelijk op tijd bij en zendt vanavond de eerste speelfilm van de Pythons uit. Het is een bij vlagen hilarische hervertelling van de Arthur-legende, gemaakt voor een heel laag budget dat onder meer bijeen werd gesprokkeld door bijdragen van rockgroepen Led Zeppelin en Pink Floyd. (Terry Gilliam en Terry Jones, 1975, GB), Canvas, 21.15-22.45u.André Waardenburg

    • André Waardenburg