Eindeloos bouwen in oosten China

Eindeloos bouwen in oosten China Jinjiang, 14 okt. Een bouwarbeider klimt over een bekisting op een woningbouwproject in de Chinese stad Jinjiang, in de provincie Fujian. In China wordt de laatste jaren zeer veel gebouwd, vooral in de snel groeiende steden in het oosten van het land. De vrees groeit dat ook in China sprake zou kunnen zijn van een zeepbel in de huizenmarkt die uiteen kan spatten, zodat de prijzen van woningen scherp dalen. Dit is inmiddels volop realiteit in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Ierland en Spanje. Hierdoor liep de economie in deze landen flinke klappen op. Foto AP In this photo taken Tuesday Oct. 13, 2009, a worker climbs over the fence at a construction site of a housing project in Jinjiang, China's Fujian province. China's undergone a boom in housing construction over the last few years leading to fears of a bubble market and crashing home values. (AP Photo) ** CHINA OUT **