Een portret met Da Vinci's vingerafdruk

Volgens een laboratorium in Parijs staat bij het pijltje op deze foto een vingerafdruk die "zeer vergelijkbaar" is met die Leonardo da Vinci's Saint Jerome, dat in het Vaticaan hangt. Dit "Duitse, negentiende eeuwse" portret van een jonge vrouw, zoals in de catalogus stond, werd in 2007 voor 12.780 euro gekocht door een kunstkenner uit Canada. Nu brengt het naar verwachting tientallen miljoenen euro's op. (Foto AFP) RESTRICTED TO EDITORIAL USE // TO GO WITH AFP STORY BY PASCALE MOLLARD-CHENEBENOIT : "Des experts pensent avoir retrouve un dessin a la craie de Leonard de Vinci". A picture released on october 13, 2009 by the French laboratory Lumiere Technology shows a portrait of a young lady which could be a piece of Italian artist Leonardo Da Vinci. The Paris laboratory found the fingerprint (top left) "highly comparable" to one on a da Vinci work in the Vatican which was painted early in the artist's career when he was thought not to use assistants. AFP PHOTO / LUMIERE TECHNOLOGY/ Pascal Cotte // RESTRICTED TO EDITORIAL USE AFP