5 redenen om tv te kijken

Python-klassieker: de 'silly walks'

1 catherine is back

4ME

RTL4, 16.35-17.05u.

Voor de liefhebber: grand old lady Catherine Keyl is terug op tv, en nog wel in de namiddag op RTL4, zoals het hoort. Ze heeft een column in het lifestyleprogramma 4ME.

2 satire

Monty Python and the Holy Grail

Canvas, 21.15-22.24u.

Tweede speelfilm van het collectief Britse grappenmakers is een weinig gestructureerde maar hilarische parodie op een middeleeuws ridderavontuur. Met John Cleese, Eric Idle, Michael Palin, Graham Chapman en een glansrol voor een lief uitziend maar bloeddorstig albinokonijn. (Terry Gilliam & Terry Jones, 1974)

3 zombiefilm

Dawn of the Dead

RTL7, 22.15-00.10u.

In deze remake van het tweede deel uit George Romeros zombietrilogie uit 1979 worden de zombies vooral gedreven door een onverzadigbare lust naar verse mensen. Hongerige monsters zijn het. En anders dan hun voorgangers slaapwandelen ze niet – ze rennen, springen, vechten, bijten, grijpen. Meer nog dan zijn illustere voorganger exploiteert Dawn of the Dead anno nu energiek en inventief vleesflarden, bloedspatten, botsplinters en andere fysieke ellende. En is dus, zoals het hoort, behoorlijk eng. (Zack Snyder, 2004)

4 Meer monty python Monty Python, almost the truth

Canvas, 22.45-00.25u.

Monty Python bestaat 40 jaar, en dus zendt Canvas een documentaire uit over het collectief dat tegenwoordig cultstatus heeft.

5 docu

Het uur van de wolf: Arie Kater

Ned.2, 22.50-23.45u.

Arie Kater was een van de toonaangevende schilders van Amsterdam in de jaren 1950 tot 1970. Hij maakte deel uit van een groep bevriende kunstenaars als Aat Veldhoen, Peter van Straaten en Peter Vos. Hij leefde zijn credo ‘braaf leven is geen leven’ en stierf mede als gevolg daarvan al op 55-jarige leeftijd. Zijn kleindochter Nova van Dijk gaat in deze documentaire op zoek naar haar opa Arie Kater, die zij nooit gekend heeft.