Zeker 41 doden bij zelfmoordaanslag in oosten van Pakistan

islamabad. In het Pakistaanse district Shangla, ten oosten van Swat, zijn gisteren bij een zelfmoordaanslag op een markt zeker 41 mensen om het leven gekomen. Zeker 45 mensen zouden gewond zijn geraakt. De aanval was gericht op een militair konvooi, ten minste een militair voertuig werd geraakt. De afgelopen week vielen bij vier grote aanslagen in Pakistan meer dan honderd doden. De aanval van afgelopen weekeinde op het hoofdkwartier van het Pakistaanse leger in de garnizoensstad Rawalpindi, waarbij zeker zestien mensen om het leven kwamen, werd gisteren opgeëist door de Talibaan. Gisteren voerde het Pakistaanse leger luchtaanvallen uit in Swat op vermeende schuilplaatsen van Talibaan-strijders. Minister van Binnenlandse Zaken Rehman Malik kondigde zondag aan dat het offensief in Zuid-Waziristan ”op handen is”. In dat gebied, waar de luchtmacht al maanden bombardementen uitvoert, houden zich veel aanhangers van de Talibaan en mogelijk ook van Al-Qaeda op. De regering heeft er nauwelijks enig gezag.