Vandenbroucke (34) overleden

De Belgische wielrenner Frank Vandenbroucke (hier op een foto tijdens de Vuelta van 2003) is gisteren op 34-jarige leeftijd overleden. Dat meldden persbureau AFP en diverse Belgische media. De renner werd dood aangetroffen in een hotel in Senegal. Hij zou bezweken zijn aan de gevolgen van een longembolie. 'VDB' was één van de grootste talenten van de Belgische wielersport. Hij leidde een bewogen leven met drugs, zelfmoordpogingen en leugens. Bij het Nederlandse wielerpubliek werd de Belg vooral bekend in (FILES) A picture taken on September 8, 2003 shows Belgian Frank Vandenbroucke (Quick Step/Bel) riding during the third stage of the 58th Tour of Spain cycling race between Cangas De Onis and Santander. Vanderbroucke, 34, died on October 12, 2009 in Senegal. AFP PHOTO/ FRANCK FIFE AFP