vandaag

In het nieuws:

Het Britse Asiel en Immigratie Tribunaal doet vandaag uitspraak in het beroep dat Geert Wilders heeft aangetekend tegen de beslissing van de Britse minister van Binnenlandse Zaken, die Wilders eerder dit jaar de toegang tot het land weigerde omdat de regering „tegen extremisme in al zijn vormen is”. Wilders wilde in Groot-Brittannië zijn film Fitna vertonen.

Vier vakbonden demonstreren vandaag in winkelcentrum ‘In de Banne’ in Amsterdam-Noord tegen het vermeende misbruik van de Winkeltijdenwet. Zij zijn het er niet mee eens dat allerlei plaatsen als toeristisch gebied worden aangemerkt, zodat de winkels daar op zondag open mogen, terwijl er nauwelijks toeristen komen.

In Amsterdam wordt het boek De Voorzitter van Leo Verheul gepresenteerd. Michiel van Praag, Jorien van den Herik en Harry van Raaij kijken terug op hun tijd als voorzitter van de drie Nederlandse topclubs Ajax, Feyenoord en PSV.

Vandaag is in Bussum het Nationaal Omroepcongres. De 19de editie staat in het teken van het ‘bouwen van bruggen tussen verschillende mediatypen’. Minister Ronald Plasterk (Onderwijs, PvdA) opent het congres met een videopresentatie. Dagvoorzitter is NOS-presentator Rob Trip.

Kijk voor meer informatie op omroepcongres.nl