Philips ziet nog steeds geen herstel

Rotterdam. Al valt de winst die Philips in het derde kwartaal behaalde mee, er is nog geen enkel teken van structureel herstel van de markt. Dat zei financieel topman Pierre-Jean Sivignon van Philips. Het bedrijf overtrof de verwachtingen van analisten door 174 miljoen euro nettowinst te melden. Sivignon: ”Analisten hebben er waarschijnlijk geen rekening mee gehouden dat we het goed gedaan hebben in de opkomende economieën als China, India en Latijns-Amerika. Daar behalen we nu al 31 procent van onze omzet. ” Maar de totale omzet van Philips, dat eind vorig jaar 6.000 banen schrapte, daalde tot 5,6 miljard, terwijl die in hetzelfde kwartaal van 2008 nog 6,3 miljard euro was. De omzet bij Healthcare daalde met 4 procent door tegenvallende investeringen in apparatuur in de VS. De divisie Consumer Lifestyle boekte 15 procent minder omzet, Lighting 13 procent. Bij de lichtdivisie zorgt de malaise in de bouwmarkt voor tegenvallende resultaten.