'Padvindersetje is steekwapen'

Een school in de Amerikaanse staat Delaware heeft de zesjarige Zachary Christie geschorst omdat hij in bezit was van een steekwapen. Ook moet hij 45 dagen naar een tuchtschool. Volgens The New York Times betrof het steekwapen een nieuw besteksetje van de padvinderij. De jongen was zo trots dat hij het had meegenomen om te gebruiken tijdens de lunch. Sinds eerdere dodelijke incidenten op Amerikaanse scholen bestaat op veel scholen een streng verbod op alles wat ook maar lijkt op een wapen. Critici noemen de actie in dit geval veel te ver gaan. Elders werd eerder een meisje van ongeveer acht jaar geschorst, omdat ze voor haar verjaardag van oma een cake had meegekregen en een mes om die te snijden. De onderwijzer haalde het schoolhoofd erbij, na eerst de cake te hebben aangesneden. De schooldirectie van Zachary staat achter de beslissing, maar gaat wel onderzoeken of de regels voor de jongste kinderen moeten worden aangepast. (NRC)