Overige films

Down Periscope (David S. Ward, 1996, VS). Onderbroekenlol op een onderzeeër vertoont verwantschap met de reeks filmkluchten Police Academy. Kelsey Grammer als commandant van een afgeschreven schuit met een onhandelbare bemanning. Bruce Dern als ijzervretende admiraal. RTL7, 20.30-22.15u.

Armageddon (Michael Bay, 1998, VS). Onverwoestbaar patriottisme en voorturende explosies kenmerken actiefilm waarin de aarde wordt bedreigd door de inslag van een meteoriet ter grootte van de staat Texas. Dwarse Bruce Willis wordt de ruimte ingestuurd om het ding van binnenuit op te blazen. Opmerkelijke lauwe reacties op de honderden doden die in New York vallen. Veronica, 20.30-23.20u.

The Texas Chain Saw Massacre (Tobe Hooper, 1974, VS). Invloedrijke (en commercieel succesvolle) griezelfilm in het bloederige subgenre van de ‘splatter movies’. Clubje tieners wordt gevoeglijk afgeslacht. Hoog cultgehalte. Veronica, 23.20-1.10u.

Urban Ghost Story (Geneviève Jolliffe, 1998, GB). Sociaal-realistisch, low budget griezeldrama waarin een klopgeest onrust zaait in de armzalige flat van een 12-jarig meisje en haar alleenstaande, ex-verslaafde moeder. Speelt in Glasgow. BBC1, 1.05-2.45u.