'Nieuwe' single Michael Jackson

Grote vraag bij het gisteren verschenen postume liedje ‘This is it’ van Michael Jackson is wanneer het nummer is gemaakt. Want al draagt het dezelfde naam als de concertreeks die hij deze zomer in Londen had zullen geven, er is weinig reden aan te nemen dat het een recente opname betreft. This is it is een ballade met een optimistische strekking. „This is it, here I stand/ I’m the light of the world, I feel grand”, zingt Jackson met zijn hoge jongenstimbre nog intact. Het nummer geldt als soundtrack bij de documentaire This is it, vanaf 27 oktober te zien. Volgens insiders stamt het nummer mogelijk uit de tijd rond zijn album Dangerous (1991), maar het zou ook uit de periode van Off The Wall (1979) kunnen zijn. Sony Music, waar Jackson tot vijf jaar geleden onder contract stond, zou nog beschikken over materiaal voor twee ‘nieuwe’ cd’s. (NRC)

Beluister Michael Jacksons This is it op nrcnext.nl