Mexicaanse griep vooral ernstig bij jongvolwassenen

Rotterdam, 13 okt. - De ernstigste gevallen van Mexicaanse griep, waarbij patiënten op de intensive care terechtkomen, doen zich voor onder jongvolwassenen, net zoals bij de Spaanse griep in 1918. Dat blijkt uit Canadese, Mexicaanse en Australisch/Nieuw-Zeelandse artikelen in het Journal of the American Medical Association (gisteren online). De ziekste patiënten waren gemiddeld zo`n 32 jaar. Van de patiënten met acuut longfalen overleed in Canada 17 procent en in Mexico 41 procent. De overlevingskansen zijn beter als men bij longfalen een machine inschakelt die het bloed buiten het lichaam van extra zuurstof voorziet. Een redactioneel commentaar in het tijdschrift stelt dat er nog steeds te weinig klinische details over Mexicaanse griep beschikbaar zijn en dat intensive-careafdelingen waarschijnlijk onvoldoende zijn uitgerust om de ziekste patiënten goed te kunnen behandelen.