Marcherend tussen de militairen

(Foto Javier Soriano/AFP) Soldiers of Spain's Legion Army march past at the military parade during celebrations marking Spain's National Day on October 12, 2009 in Madrid. AFP PHOTO/JAVIER SORIANO. AFP

Zo’n 4.000 militairen marcheerden gisteren door de straten van Madrid voor de nationale feestdag van Spanje (‘Fiesta Nacional de España’). Op de feestdag werden stierengevechten, vliegshows, parades en competities gehouden. De dag staat geheel in het teken van Spanje. Duizenden bezoekers die de optocht bekeken, lieten de Spaanse vlag zien.

Tijdens het militaire defilé in Madrid toont men aan koning Juan Carlos, koningin Sofía en aan de Spaanse premier José Luis Rodriguez Zapatero de militaire kracht van het land. Voor veel Spanjaarden is 12 oktober een vrije dag.

De dag staat in Spanje beter bekend als ‘Dia de la Hispanidad’, of ‘Hispanic Day’. Het verwijst naar het ontstaan van het Spaanse imperium, na de ontdekking van Amerika door Columbus.

Het dier dat tussen de militairen loopt is een cabra. Deze geit is de mascotte van het Spaanse legioen. Haar naam is niet bekend.