Kernfysicus bekent contacten met Al-Qaeda N-Afrika

Parijs, 13 okt. - De Frans-Algerijnse kernfysicus van het Europese centrum voor nucleair onderzoek (CERN) in Genève, die vorige week tezamen met een jongere broer in het Franse Vienne werd gearresteerd, heeft tegenover de Franse onderzoeksrechter toegegeven contacten te hebben onderhouden met de Algerijnse terreurgroep Al-Qaeda-in-de-Islamitische-Maghreb. Adlène Hicheur (32) wordt er van verdacht via internet tips te hebben gegeven over potentiële doelen voor aanslagen. ”Het onderzoek moet duidelijk maken welke de doelwitten in Frankrijk of elders waren en of met zijn aanhouding het ergste voorkomen is”, aldus de Franse minister van Binnenlandse Zaken, Brice Hortefeux. De jongere broer van de verdachte werd afgelopen weekend zonder aanklacht vrijgelaten.