Eisen in groot proces overvallen Roermond

ROERMOND. Het Openbaar Ministerie (OM) in Roermond heeft gisteren de eerste celstraffen geëist in een groot proces tegen een groep van zeventien roofovervallers, onder wie zeven minderjarigen. Alle verdachten zijn afkomstig uit de regio Roermond. De mannen en jongens moeten zich verantwoorden voor een reeks gewapende overvallen, inbraken en diefstallen, gepleegd tussen november 2008 en februari dit jaar. Daarbij is in een aantal gevallen grof geweld gebruikt. Het OM eiste tegen drie meerderjarige verdachten onvoorwaardelijke gevangenisstraffen tot 2 jaar. De hoogste eis was voor de 19-jarige Hassan M. Hij zou, gewapend met een pistool, met drie mededaders in december 2008 een snackbar in Roermond hebben overvallen. Daarbij werd 350 euro buitgemaakt. Vandaag moet de 18-jarige hoofdverdachte Ramyar F. zich verantwoorden voor de rechtbank.