De Rooy: hobby te duur

Jan de Rooy stopt met rallyrijden. De Brabantse transportondernemer, die met zijn vrachtwagens vooral furore maakte in Parijs-Dakar, vindt het tegenover zijn werknemers onverantwoord er in financieel moeilijke tijden zo’n dure liefhebberij op na te houden.

Zoon Gerard verklaarde zich, in elk geval voor de korte termijn, solidair en ziet af van deelname aan de Dakar 2010. Het was de vraag of hij fysiek in staat zou zijn geweest achter het stuur te kruipen. De Rooy junior liep in september bij de Silkway Rally door een harde landing met zijn truck ernstig rugletsel op. Hij werd geopereerd en moet ongeveer zes maanden revalideren.

Jan de Rooy, dit jaar winnaar van de eerste Africa Race, zei gisteren dat hij zijn titel graag had verdedigd maar dat de malaise in de transportsector dat onmogelijk maakt. „Ik kan het tegenover mijn personeel en klanten niet maken een hoop geld uit te geven aan mijn hobby terwijl we in het bedrijf overal bezuinigingen doorvoeren om de zaak draaiende te houden. Ik word er ook niet jonger op en heb geen zin in 2011 ter assistentie te rijden. Dus heb ik de knoop doorgehakt.” (ANP)