7 redenen om uit te gaan

Door dans ontstijgen aan de ruis Rotterdam, 06-10-09. Beeld uit de balletvoorstelling "Ruis" dsoor Conny Janssen Danst met leerlingen van Codarts. Foto Leo van Velzen. Velzen, Leo van

1 videokunst

StrangerFestival

Amsterdam: Studio K. Van 13 t/m 17 okt. www.strangerfestival.com

Een internationale jury selecteerde de beste 35 videowerken uit meer dan duizend uploads op www.strangerfestival.com. De jonge Europese videomakers van deze selectie strijden om de ‘ theoneminutesjr.- awards’. De winnaars worden op zaterdag 17 oktober bekendgemaakt tijdens de StrangerAward Show. Vanavond (19.30-21.00u) is er een ‘Get to Know the Maker’-sessie: presentaties van video’s en interviews met de makers.

2 dans

Conny Janssen danst: Ruis

Den Haag: Theater aan het Spui. Tijd: 20.30u. Entree: 7,50-15 euro. www.theateraanhetspui.nl

Choreografe Conny Janssen heeft met negen dansstudenten van Codarts/Rotterdamse Dansacademie de voorstelling Ruis gemaakt. Zich onderscheiden en ontstijgen aan de ruis van alledag is de droom van deze jongeren, maar angsten en onzekerheden zitten danig in de weg. Tournee t/m 28 november. (www.connyjanssendanst.nl)

3 muziektheater

Tg. BloodyMary: FOK

Den Bosch: Koningstheater. Tijd: 20.15u. www.koningstheater.nl

FOK, dat zich afspeelt aan het einde van de Gouden Eeuw van de piraterij (ca. 1690-1730), is een tragikomische mix van fictie, muziek/zang en waargebeurde feiten over ’s werelds bekendste vrouwelijke piraten: Mary Read, – bijgenaamd Bloody Mary – en Anne Bonny, geflankeerd door piratenkapitein Jack Rackham (inspiratiebron van Johnny Depp in Pirates of the Caribbean). T/m 12 december (www.tgbloodymary.nl)

4 muziek

The Cult

Eindhoven: Effenaar. Tijd: 20.15u. Kaarten: 39 euro. www.effenaar.nl

De wereldtournee Love Live van de Engelse band The Cult staat geheel in het teken van het in 1985 uitgebrachte album Love. Verwacht veel special effects en ‘state-of-the-art-technology’. Afterparty in The Rambler.

5 theater

Martha loves George

Haarlem: Toneelschuur. Tijd: 20.00u. www.toneelschuur.nl

Boogaerdt/ Van der Schoot maakt een vrije improvisatie op Wie is er bang voor Virginia Woolf? van Edward Albee. Suzan Boogaerdt speelt Honey, het verlegen meisje dat met haar man Nick op een nachtelijk uur op bezoek komt bij Martha en George. Bianca van der Schoot vertolkt Martha als een bitchy vrouw die haar man George onophoudelijk vernedert. Tournee t/m 18 december (www.bvds.nu).

6 fotografie

Vietnam

Arnhem: Bibliotheek Centrum. T/m 30 nov. www.biblioarnhem.nl

Kleurrijke foto’s uit Vietnam door het Arnhemse fotografenechtpaar Enneke Sixma en Richard Levy.

7 muziek

Dzuana’s Open Mic

Amsterdam: Tricky Theater. Tijd: 21.00u. Gratis. www.trickytheater.nl

‘From the East to the West’ is een open podium voor allerlei soorten muzikanten. De host is Dzuana Nightingale uit Praag. Tricky Theater is gevestigd op het schip de Zeehond, aan de Oosterdokskade bij de Openbare Bibliotheek.